Hae tukea verkossa

Tee sähköinen hakemus

Hae tukea

Suunnitteletko konserttia? Oletko tekemässä äänitettä? Haluatko keskittyä luovaan työhön? Hae tukea MESiltä.

Tukea haetaan sähköisellä lomakkeella. Mene osoitteeseen hakemus.musiikinedistamissaatio.fi ja kirjaudu sivulle henkilö-, yhdistys- tai yrityskohtaisilla tunnuksilla. Jos sinulla ei ole tunnuksia, rekisteröidy ensin palvelun käyttäjäksi. Saat tunnukset sen jälkeen sähköpostiisi. 

Näin teet hakemuksen

 • Aloita hakuprosessi ajoissa.
 • Täytä hakemus ja lähetä se. Voit myös tallentaa hakemuksen ja jatkaa täyttämistä myöhemmin.
 • Liitä musiikkinäytteitä vain pyydettäessä. Näytteiden tulee olla mp3-muodossa ja siinä järjestyksessä, jossa haluat toimikunnan kuuntelevan kappaleet.    
 • Lisää halutessasi hakemukseen muita liitteitä tekstitiedostona. Vältä tarpeettomien liitteiden toimittamista (esim. lehtiartikkeleiden, valokuvien, julisteiden, toimintakertomusten, tilinpäätösten).
 • Laadi hakemus mahdollisimman realistiselta pohjalta. Harkitse myös tarkkaan, miten suurta tukisummaa haet. Myönnetyt tukisummat ovat useimmiten 30–50 % hankkeen kustannusarviosta.

Hakemukset tulee toimittaa MESille ennen hankkeiden toteuttamista/tuotantojen julkaisemista. Jälkikäteen tulleita hakemuksia ei käsitellä. Poikkeuksen muodostaa äänitetuotantotuki, johon on voinut vuoden 2018 alusta alkaen hakea tukea myös julkaisuajankohdan jälkeen. Tukea on kuitenkin haettava viimeistään 4 kuukautta julkaisuajankohdan jälkeen.

Käsittelyprosessi kestää yleensä 6-8 viikkoa. Päätös lähetetään hakijalle sähköisesti heti, kun se on tehty.

Jos saat myönteisen päätöksen tukihakemukseesi, noudata vastauskirjeen ohjeita saadaksesi myönnetyn tukisumman käyttöösi.

Sähköistä hakujärjestelmää koskeviin kysymyksiin vastaa

Ulla Haukatsalo
ulla.haukatsalo@musiikinedistamissaatio.fi

puh. 09 6803 4042

  Tukimuodot ja hakuajat 2019

  Selvityslomakkeet

  Toimita selvitys apurahan käytöstä tiliselvityslomakkeella hankkeen toteuttamisen jälkeen. Osa lomakkeista on pdf-muodossa. Tarvitset niiden täyttämiseen ja tulostamiseen Adobe Reader -ohjelma.

  Äänitetuotantotuki

  Lataa tiliselvityslomake tästä

  Markkinointi- ja vientituki

  Tiliselvitys tehdään vapaamuotoisesti ja lähetetään allekirjoitettuna postitse MESille. 

  Selvityksen tulee sisältää

  • kirjanpitoon perustuva yhteenvetolaskelma hankkeen toteutuneista kuluista budjetissa ilmoitettujen kulukohtien mukaisesti sekä laskelma toteutuneista tuloista ja rahoituksesta
  • lyhyt raportti hankkeen toteuttamisesta ja sille asetettujen odotusten tuloksista

  Elävän musiikin tuki

  Lataa tiliselvityslomake tästä

  Kuoromatkatuki

  Lataa tiliselvityslomake tästä

  Työskentelytuki

  Työskentelytuen selvitys tehdään sähköisen hakujärjestelmämme kautta, johon kirjaudut omilla tunnuksillasi. Laadi vapaamuotoinen raportti (pdf) kahden kuukauden sisällä työskentelyjakson päättymisestä.  Selvityksen puuttuminen estää mahdollisen uuden apurahan maksatuksen.

  Säätiömme on kiinnostunut siitä, mitä myöntämällämme apurahalla on saavutettu ja mikä on ollut apurahan merkitys sekä vaikuttavuus hankkeesi toteutumiselle. Haluamme myös varmistua siitä, että apuraha on käytetty hakemuksessa ilmoitettuun tarkoitukseen. 

  Raportin tulee sisältää seuraavat tiedot:

  - milloin työskentelyjakso on pidetty

  - kuvaile riittävän laajasti, miten suunniteltu työskentelyjakso toteutui ja mitä sait apurahalla aikaan 

  - ilmoita harjoitellun ohjelmiston julkaisu-/esitysaikataulu tai sävellystyön julkistamis-/esitysajankohta, sen esittäjät ja esityspaikat

  Julkaisu-, koulutus- ja tutkimustuki

  Lataa tiliselvityslomake tästä.

  Musiikkivideon tuotantotuki

  Lataa tiliselvityslomake tästä

  Audiovisuaalisen tuotannon tuki

  Tiliselvitys tehdään toimittamalla MESille vapaamuotoinen, tuen saajan allekirjoittama raportti.

  Selvityksen tulee sisältää kirjanpitoon perustuva yhteenvetolaskelma tuotannon toteutuneista, kustannusarviossa ilmoitetuista kuluista sekä tuloista/rahoituksesta.

  Selvitys lähetetään MESille joko sähköpostitse (mes@musiikinedistamissaatio.fi) tai kirjeitse (MES, Pieni Roobertinkatu 16, 00120 Helsinki)

  Muita tukikanavia

  Taiteen edistämiskeskus (Taike) edistää ja tukee suomalaista taidetta jakamalla vuosittain noin 34 miljoonaa euroa apurahoina ammattitaiteilijoille ja taiteen alan yhteisöille. Musiikin, kuvataiteen ja kirjallisuuden lisäksi Taike tukee elokuva-, valokuva-, näyttämö-, sirkus-, tanssi-, media-, moni-, kuvitus-, performanssi-, esitys-, valo-, ääni- ja ympäristötaidetta sekä sarjakuvaa, muotoilua, arkkitehtuuria ja taidejournalismia.

  Taike

  Aurora-tietokannasta löytyvät suomalaiset tieteen ja taiteen rahoituslähteet, niin projektirahoitus kuin henkilökohtaiset apurahatkin. Tietokannassa on rahoitusmahdollisuuksia noin 400 rahoittajalta ja uusia tietoja päivitetään jatkuvasti. Auroran tiedot on kerätty suoraan rahoittajilta. Hakijoiden tulee tarkistaa tiedot rahoittajilta, esimerkiksi heidän www-sivuiltaan, josta saa myös tarkemmat hakuohjeet.

  Aurora-tietokanta on kaikille avoin ja maksuton. Aurora-palvelut toteuttaa Turun yliopisto. Toiminnan rahoituksesta vastaa Suomen yliopistot UNIFI ry, Arene ry. sekä Säätiöiden ja rahastojen neuvottelukunta (SRNK).