Teksti: Ella Jaakkola, Kuva: Tero Ahonen, 05.06.2020

Jussijaakonaho Etusivu2

MES-soitinpankin nykyinen puheenjohtaja on Jussi Jaakonaho. Hän on ollut jäsenenä soitinpankin johtokunnassa toiminnan alusta alkaen. Jaakonaho tunnetaan erinomaisena kitaristina, monipuolisena muusikkona ja tuottajana.

Jaakonaho käyttää myös itse soitinpankin instrumentteja työssään musiikintekijänä. “Teen yhä enemmän scoremusiikkia tv-sarjoihin ja elokuviin. Siinä tekemisessä MES-soitinpankin valikoima on valtava lisärikkaus. Soitinten varaaminen ja käyttäminen on todella vaivatonta, halpaa ja inspiroivaa,” kertoo Jaakonaho. 

Soitinpankin monipuolisesta valikoimasta löytyy aina jotain uutta tutkittavaa, ja soitinten luokse haluaa palata aina uudestaan. Jaakonahoa puhuttelevat erityisesti Martinin tenorikitara ja Paasosen mandoliini.

Soitinyksilöiden historiaa on mielenkiintoista tutkia ja spekuloida. Esimerkiksi Martinin tenorikitara on saavuttanut jo 90-vuoden kunnioitettavan iän ja kitara on ollut ennen soitinpankkia muun muassa J. Karjalaisen omistuksessa. 

Soitinpankista löytyy niin klassikoita kuin kuriositeettejäkin. “Eniten hymyä huulille tuo 𝘌𝘺𝘦 𝘰𝘧 𝘵𝘩𝘦 𝘛𝘪𝘨𝘦𝘳 -biisissä pumpsutteleva Fender Precision -basso,” myhäilee Jaakonaho. “Soitinpankin Rickenbacker Caprilla on myös hieno historia Pave Maijasen ja Maija Vilkkumaan kautta.”

MES-soitinpankki päivittää valikoimaansa jatkuvasti. Jaakonahon mukaan seuraavat tarpeelliset hankinnat olisivat klassisia syntetisaattoreita ja rumpukoneita. “Vanhassa elektroniikassa tosin tulee ottaa huomioon instrumentin huollettavuus ja varaosien saannin mahdolliset haasteet,” pohtii Jaakonaho.