Emma Gaala 2020 Hartwall Arenalla 8.2.2020

Vuoden 2019 parhaan musiikkivideon Emma-ehdokkaat

Esittelyssä Emma-palkintoraadin nostamat TOP 6 ehdokkaat

Jukka Takalo, 12.12.2019

Emmagaala Logo

Vuoden 2019 musiikkivideo Emma-ehdokkaiden TOP 6 lista raadittiin MES:n AV-toimikunnan johdolla! 

Vuoden 2019 parhaan musiikkivideon Emma-palkintoraatia isännöi Musiikin edistämissäätiön AV-toimikunta, joka tukee vuosittain noin 150-200 suomalaisen musiikkivideon tuotantoa. Raatiin kutsuttiin mukaan populaarikulttuuriin erikoistunut toimittaja ja kirjailija Laura Friman, elokuva- ja musiikkivideotuottaja Juho Harjula sekä Oulun musiikkivideofestivaalien taiteellinen johtaja ja musiikkivideo-ohjaaja Anna-Mari Nousiainen. MES:n Av-toimikuntaa raadissa edustivat mainoselokuva- ja musiikkivideo-ohjaaja Finn Andersson ja laulaja-lauluntekijä, musiikkivideo-ohjaaja Jukka Takalo.

Raati on vuoden mittaan nähnyt lähes kaikki n. 400 uutta suomalaista musiikkivideota. Näistä raatilaiset nostivat käsiteltäväkseen n. 40 musiikkivideota. Suomalaisen musiikkivideon taso todettiin taiteellisesti varsin hyväksi. Perinteisempää musiikkivideotyyliä nähtiin ja uudenlaiset tavat kertoa olivat usein kiehtovan kekseliäitä. Musiikin ja kuvan liitolla on loistava tulevaisuus.

TOP6 listan tekeminen ei ollut lopulta helppo tehtävä, korkeatasoisia videoita olisi löytynyt toinenkin mokoma. 

Raati valitsee voittajavideon seuraavista loppusuoralle selviytyneistä suomalaisista musiikkivideohuipuista.

Olavi Uusivirta - Miten mulla meni

Teos rikkoo perinteisen musiikkivideosinkun ajatusta kappalevalinnallaan ja toimii kuin audiovisuaalinen runo. Visuaalisesti erottuva video, joka aiheuttaa fyysisiä reaktioita.

Ohjaaja Teemu Niukkanen. Tuotanto MJÖLK.
Julkaisija Johanna Kustannus

Vesala - Mul ei oo lapsuudensankarii

Kaunis ja vaikuttava visuaalinen maailma, jossa kuvaus ja valaisu ovat maailmanluokkaa.

Ohjaaja Viivi Huuska. Tuotanto MJÖLK.
Julkaisija Warner Music Finland & Etenee Records

Onni Boi - Tides

Video elää ja hengittää hahmojensa kautta ja päähenkilöistä välittää aidosti. Video on kuin kirpeä karkki, suloinen mutta kirpaisee.

Ohjaaja Kristian Lindén. Tuotanto TIISTAI
Julkaisija Playground Records

JVG - Ikuinen vappu

Melankolinen ja lämminhenkinen roadtrip ruuhkasuomen ulkopuolelle, joka näyttäytyy stadin pojille eksoottisena. Artistit ovat avautuneet kameralle uudella tavalla.

Ohjaaja Teemu Heljo. Tuotanto Dumboe.
Julkaisija Warner Music Finland ja PME Records

Pariisin Kevät - Onks se rakkautta

Aikansa näköinen. Aidosti kiinnostava puhelinvideo, jossa myös emotionaalisesti koskettava tarina. Yksityiskohdat ovat kohdallaan, runsas maailma, joka ei tyhjene yhdellä katselulla.

Ohjaaja Juho R.A. Lähdesmäki. Tuotanto Juho Lähdesmäki ja Juho Norokytö.
Julkaisija Fullsteam Records

Pykäri ft. Versace Henrik - Yhteinen koira

Kiihkeä, rytmisesti hieno teos, joka ei matki mitään eikä pyri miellyttämään ketään. Aito, oma maailma, sairas ja seksikäs.

Ohjaaja Arttu Hokkanen. Tuotanto Claudia Fleege ja Arttu Hokkanen
Julkaisija PME RecordsTUOMAREIDEN ESITTELYT:

Finn Andersson

Mainoselokuva- ja musiikkivideo-ohjaaja. Ohjannut useita kymmeniä musavideoita ja voittanut mm. kaksi kertaa Oulun Musiikkivideofestivaalien pääpalkinnon. Toimii lisäksi Musiikin edistämissäätiön (MES) AV-jaoston puheenjohtajana.

Jukka Takalo

Laulaja-lauluntekijä, musiikkivideo-ohjaaja ja kirjailija. Toimii lisäksi Musiikin edistämissäätiön (MES) AV-jaoston esittelijänä.

Laura Friman

Laura Friman on kirjailija ja toimittaja, joka on kirjoittanut uransa aikana muun muassa Imagelle, Trendille, ja Helsingin Sanomille. Lisäksi hän on työskennellyt radiotoimittajana Radio Helsingin aamuohjelmassa.

Juho Harjula

Tuottaja tuotantoyhtiö Kameronissa. Tuottanut lukuisia dokumentti- ja fiktioelokuvia sekä musiikkivideoita.

Anna-Mari Nousiainen

Anna-Mari Nousiainen on elokuva-ammattilainen ja videotaiteilija, joka on ohjannut, valaissut ja kuvannut musiikkivideoita vuodesta 2013. Lisäksi hän toimii Oulun Musiikkivideofestivaalien taiteellisena johtajana.