Työskentelytuki

Työskentelytukea myönnetään yksityishenkilöille 1-3 kuukautta kestävään luovaan työhön (säveltäminen, sanoittaminen ja sovittaminen) tai esiintymisten/levytyksen ohjelmiston harjoitteluun.Tuki edellyttää työskentelyyn liittyvää suunnitelmaa sen tuloksien julkaisemisesta ja esitystoiminnasta (levyjen kohdalla levyn julkaisuaikataulu + julkaisija, esiintymisten kohdalla niiden aikataulu- ja paikkasuunnitelma). Työskentelytukea voi kuitenkin saada myös sellaiseen säveltämiseen, sanoittamiseen ja sovittamiseen, jonka julkaisukohde ei ole hakuvaiheessa tiedossa.

Työskentelytuki on henkilökohtaista, ja se on tarkoitettu yleisiin elinkustannuksiin työskentelyn aikana. Tuen suuruus vastaa noin valtion taiteilija-apurahaa (MES-tuki 1 690 €/kk), ja se on verotonta. Sen saaminen edellyttää, että saajalla ei ole samanaikaisesti säännöllisiä palkkatuloja eikä muita apurahoja, esimerkiksi valtion taiteilija-apurahaa. Tuki on tarkoitettu alalla aktiivisesti ja ammattimaisesti toimiville tekijöille ja esiintyville taiteilijoille, joilla on jo aiempaa näyttöä taiteellisesta työstä.

Tukea haetaan sähköisellä hakemuslomakkeella. Jos on kirjautunut aiemmin hakijaksi yhdistyksen, yhteisön tai yrityksen tunnuksilla, niillä ei voi hakea työskentelytukea, vaan pitää kirjautua uudelleen henkilökohtaisilla tunnuksilla.

HUOM! Yhtyeiden ym. kokoonpanojen jokaisen jäsenen pitää hakea työskentelytukea henkilökohtaisesti.

 

Hakuajat

1)  15.3. mennessä
2)  15.5. mennessä
3)  15.9. mennessä
4)  15.11. mennessä

Hakemus pitää toimittaa aina ennen työskentelyjakson alkamista, jälkikäteen tulleita ei käsitellä.

Sama hakija voi saada työskentelytukea maksimissaan 3 kuukautta kalenterivuoden aikana.

 

Tästä sähköiseen hakuun

powered by eMedia